in ,

A cserdi csodáról vagy jót vagy semmit

A Partizán riportja

… annyira mélyre ment a magyar társadalomban, hogy azt hittem, hogy innen már ember nem hozza vissza az objektivitás talajára. Egy roma értelmiségi egyenesen Jézus Krisztushoz hasonlította egy rádió interjúban, akkor végképp lemondtam arról, hogy erről a jelenségről lehet majd egyszer értelmesen vitat folytatni. A Partizán csapata azonban egy olyan anyagot tett le az asztalra ami a legelvakultabb szemek felnyitására is alkalmas.

Én személy szerint nagyon hálás vagyok Gulyás Mártonnak azért, hogy egy délutáni forgatás alatt sikerült tiszta vizet öntenie a pohárba ami nekünk belülről forrongóknak hónapok alatt nem sikerült. Nyilván más a pozíciója is amikor mi mondtuk akkor vissza küldtek bennünket a cigánytelepre azzal, hogy sok babot kell még nekünk megenni ahhoz, hogy bíráljuk a Cserdi csodát.

Kicsit sajnálom ugyan, hogy a filmben a felelősség nem arányos, és a nézőkben azt az érzést kelti, hogy Bogdán Laci verte át őket. Szerintem jobban kellett volna hangsúlyozni a média és a többségi vèleményformálók felelősséget az ügyben, hiszen ők találtak ki ezt a karaktert maguknak a saját vágyálmaik beteljesítésre. A vágyott álom egy egy erős kezű vezető aki helyettünk megold minden problémát, leveszi a súlyos felelősséget a vállakról és csak tapsolni kell!

Nagyon röviden úgy tudom ajánlani a Partizán nagyszerű tényfeltáró riportját , hogy miközben nézitek, több megértés és kevesebb harag Bogdán Laci irányába és nagyobb felelősség és kevesebb irgalom a “progresszív félisteneknek”

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

Loading…

0

A mai magyar médiahelyzet siralmas ugyan…

Charlie Chaplin: A diktátor beszéde