in , ,

Telex: többet várunk!

Várjuk a napot, amikor egy MTI hír elcseszett megfogalmazását olvasva valamelyik híres-neves szerkesztőség végre kihúzza a homokból a fejét és a homlokára csap.

Képernyőfotó a Telexről

Egyelőre azonban úgy tűnik marad a szemellenzős, ignoráns és számító megközelítés, amikor sérülékeny csoportokról szóló beszámolókra esik a választásuk.

SZEMELLENZŐS, mert nem hajlandók egy picit sem megmozdítani az idő kerekét, ha ‘modern’, egy másik népcsoporttal kapcsolatos tiszteletteljes kommunikáció lenne az elvárás, helyette használják a jól bevált derogatív kifejezéseket.

IGNORÁNS, mert arra nem veszik a fáradtságot, hogy felcsapják a wikipédiát és kibogarásszák belőle, miért nem használjuk az ‘indián’ szót, amikor az amerikai őslakos törzsekről összefoglalóan szeretnénk beszélni.

SZÁMÍTÓ, mert pontosan tudják, hogy erre az összezagyvált indiános szövegre érkeznek majd a kattintások, a lájkok. És persze a hír alatt bőven elférnek a “dakotázó-cigányozó-négerező” kommentek is.P.S.: “Értékeink:…az egyetemes emberi jogok tisztelete…” Telex.hu Etikai Kódex

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

Loading…

0

Inspiráció: Humanae projekt

Baki- és beragadt Zoom-felvétel parádé 2020