in

Szolidaritás a Kúria Bírósággal és a gyöngyöspatai roma gyerekekkel

Az Idetartozunk Egyesület – Setét Jenő petíciója

“Alulírott magyar állampolgárok a leghatározottabban tiltakozunk és visszautasítjuk Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Fidesz más politikusainak a független magyar bíróság, nevezetesen, a Kúria Bíróság befolyásolására és nyomás alá helyezésére tett kísérletét.

A petíció linkje: https://www.peticiok.com/szolidaritas_a_kuria_birosaggal_es_a_gyongyospatai_roma_gyerekekkel

A gyöngyöspatai iskolai elkülönítés kapcsán hozott végső bírósági döntést – amely jóvátételre, kártérítés megfizetésére kötelezte a károkozókat- a Kúria majd csak tavasszal mondja ki. Azonban a miniszterelnök és párt/frakció társai már “értékelték” a II. fokú döntést, ezzel megszegve azt az elvárást, hogy folyamatba lévő bírósági ügybe ne avatkozzon bele a politika. Ez a bírói függetlenség és autonómia súlyos megsértése, amely elfogadhatatlan.

Szintén teljeskörű szolidaritásunkról biztosítjuk a gyöngyöspatai cigány gyerekeket, akik ellen most a kormány hadat visel. Visszataszítónak tartjuk, hogy felnőtt, erős, hatalommal rendelkező politikusok nem az iskolai elkülönítés ellen emelnek szót, hanem az igazságukért bátran kiálló gyerekek ellen lépnek fel, haszonleső ingyen pénzre áhitozóknak beállítva őket. Elfogadhatatlan számunkra, hogy Magyarországon bármely gyermek a politika játékszere/eszköze/céltáblája legyen! Megdöbbentő számunkra, hogy az elkülönítetten oktatott cigány gyerekek szenvedései, megaláztatásai és hátrányai jottányit sem számítanak a megszólaló és a roma közösség ellen retorikai hadjáratot viselő fideszes politikusoknak.

Végezetül szolidaritásunkat fejezzük ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes/sérelmet szenvedett gyeremekeket, és családjaikat képviselő ügyvédek és a CFCF szervezet mellett, amely a rutinszerű Sorosozás céltáblájává vált.”

Radio Shunes Facebook Previews - Jeno Setet 2020
📸: Facebook / Setét Jenő

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

2020-ban jön az első vidéki magyar Pride, a Pécs Pride

Megbüntették a Gozsdu udvart a roma csoport diszkriminációja miatt