in , , ,

Tabutlanítás az Ame Panzh-zsal: szerelem, szex, gyengédség

A szexi cigánylány, a szenvedélyes roma szerető, féktelen szexualitás és a családtervezés teljes hiánya. Ismerős sztereotípiák, ugye? Az Ame Panzh új adásában a kisebbségi lét és szexualitás témáját övező egyoldalú, a többség által megalkotott képet fogja sok-sok személyes és általános tapasztalattal árnyalni.

A szexualitás még mindig hatalmas tabunak számít Magyarországon, különösen, ha a roma közösségekről van szó, az elhallgatás és előítéletesség jellemző. Azt vizsgáljuk majd, hogyan itatja át az egyéni és társadalmi szinten jelenlévő romafóbia, szexizmus, homo-és transzfóbia és ezek keverékei (helló interszekcionalitás!) az életünk minden szexualitással összefüggő területét, a Tinder és Grindr randizástól a gyerekvállalásig.

Figyelem, nem praktikus szerelmi tanácsokat adunk, mint a Bravo magazin ‘Szerelem, szex, gyengédség’ rovatában (tudjuk, hogy te is olvastad)! Úgysem tudnánk versenyezni azokkal az életre szóló jótanácsokkal, amiket tini korunkban innen merítettünk. Helyette a berögzült sztereotípiákon túl lesz szó a szexedukáció hiányzó magyarországi gyakorlatáról és annak következményeiről és körüljárjuk az állami, (felső-)-középosztályra irányuló szüle(sz)téspolitikát is.
Megtudhatjátok milyen érzés nekünk pornókategóriaként tárgyiasítva és fetisizálva lenni online és hogy hat ez az énképünkre és kapcsolatainkra. Kitárgyaljuk, hogy meddig tart a preferencia, és hol kezdődik az előítéletesség az ismerkedéskor.

Találkozzunk csütörtökön. Addig is kezeket a paplan felé! 😉

Aki a fülledt hangulatot ezúttal biztosítja:

Bara, a kommunikátor
Judit, a civil
Laci, a kreatív
Tibi, a provokátor

Moderál Bogi, a motor.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Tabutlanítás az Ame Panzh-zsal: szerelem, szex, gyengédség

Queer szex roma szemmel