in

J.K. Rowling transzfób tweetjéről

J. K. Rowling legújabb twitter bejegyzését szeretném Gulyás Marci figyelmébe ajánlani és persze mindenki máséba is, akik ugyan az emberi jogokért élnek es halnak de szerencsere megvannak áldva egy belső zsinórmértékkel ami segíti őket abban, hogy túlzásokba azért ne essenek. A 14.2 millió twitter követővel bíró írónő egy olyan pólókat, bögréket, kitűzőket és egyéb más limlomokat értékesítő internetes boltot proponál a rajongói táborának, ahol a következő feliratokkal ellátott csecse-becséket lehet megvásárolni.

  • Trans women are men / A transznemű nők férfiak
  • Woman is not a costume / A nő nem egy jelmez ( petefészekkel ellátva)
  • Transmen are my sisters / A transznemű férfiak a nővéreim
  • Sorry about your dick bro / Sajnálom a farkad tesó ( transznemű zászlóval )
  • Fuck your pronouns / Baszódj meg a személyes névmásoddal
  • Queer politics erases women / A queer politika eltörli a nőket
  • Support detransitoner / Támogasd a tranzíciójukat visszafordítókat
  • Notorius Transphobe / Hirhedt transzfób

Harry Potter karakterét játszó színésznek Daniel Radcliffe-nek fehér heteroszexuális férfiként is piszkálja a csőrèt a transzellenes kirohanás minden formája, ezért szoktam azt mondani, hogy a magyar progresszív elitünk a fasorban sincs. A legnagyobb probléma, hogy ezt sokan úgy értelmezik, hogy mi vagyunk a májkrémes kenyér a nyugat pedig az avokádós szendvics. Pedig ez nem a trendről szól és a menőséghez sincs sok köze, itt a fejlődésen van a hangsúly, azon a felismerésen, hogy bizony még van mit tenni annak érdekében, hogy kiszélesítsük mások számára is az egyenlőséget és a méltóságot. A mi esetünkben a fejlődésre való motiváció hiányáról van szó.

Érdeklődés hiánya miatt elmaradt.

Mégis hogy jutottunk odáig, hogy a világhírű írónő 600 forintos ( 1.50 £ ) a kirekesztést és megalázást népszerűsítő kitűzőket reklámoz minden szemrebbenes nélkül? Miért nem gyakorolt önvizsgálatot az első transzfob twittere után kapott visszajelzéseket követően?

Nagy szerepe lehet ennek abban, hogy pozitív megerősítéseket kapott még onnan is ahonnan nem illett volna jönnie. Ne gondoljuk azt, hogy J. K beérte az angol Budaházy Eddák támogatásával, annál azért magasabban van a léc. Másrészt ő továbbra is liberális értelmiségi krémhez tartozónak pozícionálja magát, a szélsőjobboldali britekkel nem éri be. Sokszor hallom, hogy a “progresszio” nyugati import cikk ? a PC ellenesseg sem egy Rubik kocka, sajnos nem mi találtuk fel. Angliában sincs hiány azokból akik az emberi jogokbol csak mazsolázgatnának, azt vennék ki belőle ami épp ízlik. A hatalmas különbség viszont az, hogy maguknak tudhatnak egy széles valóban progresszív baloldali elitet ezáltal sokkal árnyaltabb képet tudnak együtt az olvasók elé tárni.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

Loading…

0

Nagy szükség van most a szolidaritásra

Interszekcionalitás: ki kér a fekete levesből?